Zentangle : De praktijk 1 : VBK Uitgeverij

http://www.kosmosuitgevers.nl/boek/zentangle-de-praktijk-1/


Voor VBK Belgie  mag ik dit boek bespreken, waarvoor dank!
De Zentangle-methode van Rick Robert en Maria Thomas is razend populair. Veel mensen genieten van de rust die het tanglen brengt. In Zentangle – De praktijk leggen de grondleggers van Zentangle in 8 lessen uit hoe je Zentangle-technieken kunt gebruiken om je eigen Zentangle-kunst naar een hoger niveau te tillen. Het boek bevat 31 praktische oefeningen, inclusief praktijkvoorbeelden en tips van gecertificeerde Zentangle-docenten. Ga aan de slag en ontdek hoe rustgevend tanglen is! Bron Kosmos

VideoHier wil ik even de inhoud weergeven , wat je zoal kan verwachten in dit zentangle boek. Er zal heel wat tijd voorbijgaan eer je dit boek helemaal gelezen, geoefend en het onder de knie heeft. Wie echt van zentangle houd kan er echt ver in gaan.Ik heb alles bij de hand om er aan te beginnen. Het Zentangle De praktijk 1, de fijnste soort kunstenaarspapier van 9 x 9 cm,
met een zachte katoen textuur, een HB potlood en wit potlood , en een doezelaar.
Met deze instrumenten heb je alles in handen om aan de slag te gaan.

Het begin met je eerste tile : ( er bestaan er veel, de basis )

* Voel de structuur en dikte van het papier.
* Pak je potlood op
* Zet heel rustig een punt in elke hoek
* Verbind elke punt met een lijn zodat een kader ontstaat ; deze lijnen kunnen
   recht of gebogen zijn.
* Teken een string in de vorm van een letter dat jij bepaald.
* De letter moet elke zijde raken zodat  vier segmenten ontstaan.


Mijn eerste tile : Je wordt bij je eerste tile begeleid om deze tot een goed eind te brengen. Ik vond het nog niet zo makkelijk... Maar oefening baard kunst! Elke basis tile ( stuk )  heeft een naam, bijvoorbeeld 'Crescent moon ' of ' printemps ' en zoveel meer ... eens je het afgewerkt hebt kan je beginnen met schaduwen, dit doe ik graag! Schaduw aanbrengen geeft een heel ander zicht op je zentangle. Aan het eind van de oefening wordt er gevraagd :  wat heb je geleerd ? daarbij krijg je nog eens tips. Wat een zalig boek!  Hier zie je mijn eerste afgewerkte zentangle. Ik heb ze nog eens nagemaakt op zwart, ook heel leuk om te doen!2de les : Hier wordt weer eens de basis getoond maar een tikkeltje moeilijker. Hier mag je al zelf eens een tile veranderen naar jou hand, ik heb er een uur naar gestaard wat ik zou doen! Dit valt mij zwaarder dan ik dacht maar het is geluk! en terug zijn er nieuwe namen bijvoorbeeld ' Shattuck ' Ook heb ik er eentje in het zwart gemaakt . En we leren verder ...Netwerken en fragmenten : Wat een les! Hier word echt wel alles uitgelegd wat je moet weten. Koop het boek om het allemaal te ontdekken, het is het waard! Zie mijn oefening , zo komt het er " ongeveer " op neer. Ik moet nog veel leren! En heb ook eens geoefend met één tile, zie men zwarte zentangle.1 string oefening : Er zijn verschillende soorten strings :
een doorlopende gebogen lijn - rechte lijnen met scherpe hoeken - meerdere ronde lijnen - meerdere rechte lijnen in verschillende richtingen - combinaties van alle voorbeelden zoals hier gezegd - string zonder kader. Als je het boek koopt zal je nog veel meer ontdekken. Ik heb geoefend maar het is mij veel te donker uitgekomen! 

Mijn eind oefening : Met al men kennis dat ik bij elkaar gelezen heb, en de oefeningen dat ik voordien gemaakt heb. Was het tijd om er een volledige Zentangle te maken. Ik heb van alles een beetje door elkaar gehaald, en vind het nog mooi geworden. Het is dan ook door alle tips en oefenen dat ik ermee geslaagd ben. Het is echt de moeite en waag je kans om deze boek te kopen! Besluit :
Ik hou eigelijk wel een beetje van zentangle, je kan er uiteindelijk echt wel je eigen design mee maken, en dit is ontelbaar keren! Ik heb het boek aandachtig gelezen, en ik vind dit het meest verstaanbaar wat er al ooit op de markt uitgekomen is. Neem de tijd om het boek te lezen. Daardoor zul je namelijk de grote hoeveelheid informatie beter kunnen opnemen. Dit boek kan een meerwaarde zijn voor de kleurboeken, je tekent zentangle , en dan heb je namelijk een andere tekening gecreëerd.

* Je leert er de basis.
* Je hebt verschillende tile's om te oefenen.
* Er worden vragen gesteld, in hoever je staat.
* Je leert er netwerken ( reticula ) en fragmenten.
* Eens je tile, string en schaduw kent, leer je nog meer tangles.
* Er staan mooie afbeeldingen in!
* Gevorderde tangle - begrippen
* Een overzichtelijke woorden lijst.


ISBN: 9789043918916
Pagina's: 160
Afmeting: 245 mm x 154 mm x 19 mm
Gepubliceerd:18-10-2016
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media
@VBK


Dit Zentangle De praktijk 1 boek kost : 15 euro

VBK : Facebook
meer info VBK : Website
VBK : Twitterhttp://kleurvitality.blogspot.be/