Tropisch koraalrif kleurboek : BBNC Uitgeverij


Julia Woning heeft nog een boek uitgebracht. Deze keer "Tropisch koraalrif kleurboek" Ik mocht van BBNC dit boek reviewen , waarvoor dank!

In het Tropisch koraalrif kleurboek neemt kunstenares Julia Woning je mee op een unieke duikervaring tussen prachtige koraalriffen in de ondiepten van de oceaan. Neem een duik tussen kleurrijke tropi- sche vissen, anemonen, sponzen, weekdieren, zeesterren, zee-egels en zeepaardjes en weelderige koralen die op de zeebodem leven. Het bruist er van het leven! Luchtbellen, zonnestralen en schitterin- gen van schubben zorgen voor een prachtig kleurenspektakel dat je helemaal zelf kunt invullen. Laat je meevoeren op de warmwaterstromen, door verlaten scheepswrakken, dein mee op de stroom en laat je opgaan in grote scholen glanzende vissen.

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderij- en, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken, agenda voor volwassenen uit en de Dierenkleurboeken. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op ( Bron BBNC ) www.juliawoning.com.Video De verloren kreeft :
Ik heb deze naam bedacht door mijn achtergrond, ik wist niet echt wat ik ermee moest, dus kwam ik op het idee om mijn kreeft te laten "weglopen" . Het boek vraagt erom, om met water colors te kleuren. De zee, koraalrif ... Ik vind deze kreeft zeker wel geslaagd, ik raad zeker aan om op water basis te kleuren! Het papier kan het zeker aan Als je niet teveel water gaat gebruiken garandeer ik je dat het niet mis zal lopen. Het papier slorpt de hoeveelheid dat nodig is als je bijna droog werkt gaat het papier zeker niet kreuken. Voor deze tekening heb ik de caran D'ache Fancolor gebruikt, ze kleuren heel mooi en je hoeft er niet veel van te gebruiken om je kleuren te laten vloeien. Ik moet erbij zeggen dat deze potloden zich zeer goed laten mengen, en je zal het papier niet beschadigen, wat zeer belangrijk is om te weten! als extra heb ik ik Koi waterbrush gebruikt, en af en toe een fijn penseeltje. Mijn achtergrond heb ik pressies hetzelfde gedaan, eerst kleuren dan met het penseel erover.


 
-----------------------------------------------------------------


Color'peps koraalrif : Bij deze tekening heb ik besloten om mijn nieuwste set te gebruiken, en dat zijn de color'peps aqua potloden. Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk niet van verschoot dat deze potloden mooi kleuren. Wist je dat je water colors ook zo kan gebruiken om te kleuren, niemand verplicht je om water te gebruiken! Bij deze tekening heb ik ze nu wel bewerkt met water. Ik ben er echt wel over te spreken, ze kleuren heel mooi op het papier, en laten zich ook heel goed uitvloeien wanneer je het bewerkt met water. Het papier gaat er iets meer van kreuken, maar dat was dan mijn eigen fout denk ik, ik heb meer water gebruikt. Maar de kleuren komen heel mooi uit! -----------------------------------------------------------------

Sunshine fish :  Bij deze tekening was ik erg onder de indruk hoe deze uitgekomen is. Als je kan praten over budget kleuren, dit is het echt wel! Wat heb ik hier gebruikt : Voor de achtergrond de pastel krijtjes van de ACTION kost nog geen 2 euro dacht ik! En dan voor de vis in te kleuren heb ik de kleurpotloden van Carrefour ( 18 stuks )  gebruikt deze kosten2.50 euro ! Moet eens zien hoe helder de kleuren uitkomen , en ze kleuren dan nog eens fantastisch ook. Het papier laat het toe om in lagen te werken, en je kan echt wel meerdere lagen gebruiken. De bellen heb ik eerst getekend met de Derwent burnisher, dan erover met een watje met blauwe pastel. dan als finish touche heb ik met de Derwent elektrische gom het "blink" effect aangebracht. 
-----------------------------------------------------------------

Stabilo vis : Hoe cute is deze vis! Ik had besloten om nog eens te kleuren met men stabilo stiften, omdat ik weet dat deze wel mooie intense kleuren zijn. Ik moet erbij zeggen dat ik dit alleen doe omdat het enkelvoudige tekeningen zijn. Stabilo druk door in deze boek, maar hou je niet tegen om ze te gaan gebruiken, want je kan perfect werken in lagen in dit boek! De achtergrond heb ik pointillisme toegepast, nu ja een soort van! Ik vond het wel een mooi effect hebben, want een achtergrond helemaal in stift kleuren vind ik echt niet mooi, maar dat is mijn keus! -----------------------------------------------------------------  

Besluit : Wie het boek het enige echte dierenkleurboek kent weet uit welk kwaliteit papier dit boek bestaat. Daar heb ik andere materialen gebruikt.  Ik heb in deze boek gekleurd met stiften, en heb er met water in zitten bewerken. Wat ik ook belangrijk vond om te weten is : kan je werken met budget kleurgerief ? ZEKER wel, ik raad het zelfs aan! Het papier is geschikt voor alle materialen. Voor wie van het zeeleven en koralen houd, is dit een tof boek!Deze pracht : Tropisch koraalrif kleurboek  is te koop via BBNC voor €14.99

Copyright © BBNC
ISBN: 9789045319872
FORMAAT: 301x301x11 mm
GEWICHT: 675 gram
UITVOERING: Paperback