Tombow ATB Dual Brush pen

Ik mocht voor Tombow ATB Dual Brush een review schrijven.
Ik wil Tombow hiervoor bedanken!

Zoals gewoonlijk kon ik niet wachten om eraan te beginnen! Maar eerst en vooral moet ik even wat info opzoeken, en het internet staat al goed vol! Ik dacht bij mezelf ik ga hier geen uren verliezen met zoeken, ik ga het zelf uit testen. Een set van 18 kleuren heb ik gekregen samen met de blender, ook een flacon om water te sproeien met een plastiek pallet. 
Het volgende dat ik gedaan heb is 5 soorten papier testen : 

* gewoon 70g print papier :
( gaat goed om te kleuren, maar gaat niet goed om te blenden )
* blinkend 85g print papier :
( gaat goed om te kleuren, maar gaat niet goed om te blenden)

* Een mandala op kader glad soort papier gaat goed om te kleuren en blenden,
zeker ook kleur over kleur.

* Masja's mijn wonderlijke wereld deel 3 , heel geschikt papier om met de stiften te kleuren!
70g extra wit papier speciaal voor marker stiften zowel water als alcoholisch.

Eens ik wist op welk papier ik aan de slag kon gaan , ben ik begonnen met de kleuren van de stiften op papier te kleuren, hier heb ik uiteraard gekozen voor de Canson papiersoort speciaal voor deze stiften, zo kan je de kleurrijke kleuren pallet zien. 


In mijn filmpje leg ik deze afbeelding uit, ook hier heb ik verschillende technieken uit geprobeerd.
Bij de volgende afbeelding heb ik zoveel mogelijk proberen de kleuren te gebruiken, maar wat ik vooral gedaan heb is bekijken wat mogelijk was ... Ik heb een close up genomen van wat ik gekleurd heb. Dit is een TEST tekening!Eens ik wist wat je er allemaal mee kon doen heb ik alles opgeschreven. Let wel dit zijn mijn ondervindingen:

* Fijne punt : kleine oppervlaktes + detail werk + letters
* Dikke punt : grotere oppervlaktes en letters
* Letters
* Kan je uitgommen als je buiten de lijntjes bent gegaan
* Ideaal voor vele soorten papier
* Stempelen ...
* Kleur opnemen via blending palette of plexie glas, oud bakpapier, plastiek, oude CD ...
* Te gebruiken met een penseel of Derwent water brush ...
* Kleur over kleur
* Two tone : 2 punten tegen elkaar
* Geschikt om samen te werken met andere stiften op waterbasis

Hier zie je een voorbeeldje van de two tone ( punt tegen punt ) 


-----------------------------------------------------------------

Nu kon ik ECHT aan de slag gaan om er mee te kleuren, de zijn zo vlug in gebruik, en wat ik ook heel belangrijk vind is dat het GEEN strepen achterlaat! Gom altijd even je tekening, zodat de overige inkt verwijderd is, anders kan je wel eens zwarte strepen krijgen! Mijn allereerste tekening was de mandala.

Mandala : Deze  mandala op  kader heb ik een tijdje geleden gekocht in de ACTION deze kost 69cent en het papier is een fijnere maar wel een gladder soort. Wat ik heel interessant vind aan deze stiften, ze gaan niet door je papier maar je kan ook nog eens in lagen werken! Ik had een fout in mijn mandala en ik dacht dat mijn tekening verloren was, niet dus! Ik kon er gewoon over gaan met men andere kleur. Ik dacht bij mezelf ik ga dit proberen met een grote oppervlakte, dus ik kleurde het in, liet het even drogen, en ja hoor ik kon er over en had bijna geen kleur verlies! Zie mijn tekeningen, men mandala heeft echt een mooi kleurrijke effect! Hier heb ik de buitenste rand helemaal in geel ingekleurd en dan erover met men andere kleurtjes, geen kleurverlies!


 -----------------------------------------------------------------


Fairy : Hier heb ik deze afbeelding laten afdrukken op Canson papiersoortdus speciaal voor dit soort stiften, de reden, dan kon ik iets meer 'spelen' met de stiften, werken in lagen zodat het papier niet scheurt of doordrukt! Wat ik hier moest doen is men kleurtjes mengen, want ik had geen huidskleur voor haar gezichtje, even men palette erbij genomen en dan zoeken achter het juiste kleurtje. Ik heb ze echt met alle plezier ingekleurd, en vlug dat het gaat, geen strepen, en echt vloeiend in bewegingen, zonder strepen, kijk hoe kleurrijk ze is, het was echt een plezier om mijn fairy in te kleuren! 

 -----------------------------------------------------------------

Masja's beertje : Deze tekening heb ik gefilmd, ook in masja's boekje gaat deze stiften er niet door, in dit boekje is het papier van kwaliteit maar ook niet te dik, dus het was een risico. Ik wist wel dat dit zou lukken, het ging er totaal niet door, zelfs als ik laag op laag kleurde! Ik heb de stiften gebruikt op het palette en met de blender, maar ook in zen originaliteit . Zie het filmpje.  
-----------------------------------------------------------------

Letters : Ik kan niet goed letters schrijven, ik kleur liever! Maar ik had een tekening gevonden waar ik over de letters kon gaan, en ik vond dit ideaal om aan te tonen hoe je de 'two tone' kon gebruiken, laat maar alle zwaarte kracht zen werk doen, het resultaat is echt leuk, en ik vindt het dan ook erg aangenaam om verschillende kleuren bij elkaar te zien verschijnen, dit is gekleurd op 120g print papier.
-----------------------------------------------------------------

Love birds : Af en toe maak ik nog eens graag een kaartje en ik vond het een ideaal moment om het nog eens in de schijnwerpers te gooien want ik heb de kleurtekening ingekleurd met deze fantastische stiften, je ziet in mijn filmpje dat ik gebruik maak van een verfbostel met water en de blender, dus alles is mogelijk, ik heb hiervoor de canson tekenpapier gebruikt
 
 -----------------------------------------------------------------
 
 
Mijn besluit : Ik heb de stiften gebruikt op een 10 tal verschillende soorten papier. Ik heb 7 op de 10 papiersoorten dat de stiften geschikt zijn. Pigment geeft zich goed af, misschien wel oppassen op printpapier. Prijs/kwaliteit uitstekend voor zen geld!  


Ze zijn verkrijgbaar in sets van 6, 12, 18, 96 kleuren.
L
os worden ze ook bij sommige verdelers verkocht.

Copyright © Kleurvitality
Copyright © Tombow


Facebook : Tombow op facebook
Twitter :  Tombow op twitter 
meer info over de producten kan je verkrijgen via Tombow E-mail