Masja's - Mijn wondelijke wereld deel 5


Ik wil Masja graag bedanken, om mij keer op keer te vertrouwen om een bespreking te schrijven! Ik was aangenaam verrast met de tekeningen die er in staan, erg mooi. Masja creëert altijd mooie boekjes! Mogen er nog velen komen!

Ontdek in deze extra grote uitgave van deel vijf van Mijn Wonderlijke Wereld fantasievolle illustraties met prachtige dieren, bloemen en andere patronen. De pagina’s zijn van extra dik papier dus pak je stiften, potloden of waskrijt om de illustraties van Masja met jouw kleuren nog mooier te maken. De tekeningen zijn eenzijdig afgedrukt en geperforeerd zodat je ze makkelijk uit het boek kunt halen. 

Video - een kijkje in het boek Als je een tekening wilt uit halen gebruik dan even je schaar om een sneetje te maken, zo scheur het beter uit..

-----------------------------------------------------------------

flower mandla : Stabilo original heb ik voor deze tekening gebruikt. Wat ik hier gedaan heb ik intense kleuren, dit wil zeggen laag op laag op laag, tot het niet meer kan! Ik wilde weten hoeveel het papier aan kan, en de structuur  er van kan veel aan. De gladheid zorgt ervoor dat de pigmenten zich goed samen voegen. Bij deze tekening ben ik totaal uit mijn context gegaan, zoveel mogelijk de zelfde kleuren gebruikt, maar toch iets anders dan dat ik gewoonlijk zou doen! Bij deze raad ik het zeker aan eens te proberen! 
Stabilo original de kleuren : 300, 305, 315, 325, 340, 385, 520, 641, 750


-----------------------------------------------------------------

Pink flowers : Het moet echt geen grote tekening zijn om er iets mooi van te maken. Hier heb ik mijn Marco Raffine potloden gebruikt, deze potloden hebben een grote keus van kleuren. Ik denk dat ik bijna geen roze gebruik, voor bloemen is het wel een mooi kleur. Het papier van Masja haar boekjes zijn ideaal om in lagen te werken. Bij deze tekening komen de kleuren zeer mooi uit. Ik heb er echt van genoten om weer eens op deze structuur te kleuren. Gommen vormt ook geen probleem , maar ik gebruik de elektrische  Derwent wisser. Hiermee kan je detail gommen! Hier heb ik steeds in cirkel vorm zitten kleuren, en voor het donkere gedeelte kleine streepjes. 
Marco Raffine de kleuren : 504, 505, 516, 517, 518, 520, 550, 551, 547, 570-----------------------------------------------------------------

Blue bird : Wat is dit toch een mooie tekening! Ik hou van dieren in kleuren, en ik hou van blauw! Dit is één van mijn goed gelukte tekeningen vind ik persoonlijk. Voor deze tekening heb ik de Staedtler ergo soft uit mijn kast gehaald. Deze potloden kleuren zeer zacht in Masja haar boekje, ik heb er een beetje structuur aan proberen geven, en dit is heel vlotjes gegaan. Het papier laten deze potloden vloeien en ik kan er laag over laag op kleuren. Ik heb bewust geen achtergrond gekleurd, ik denk dat je wel weet waarom. 


-----------------------------------------------------------------

Ying and Yang drago's : Water kleur  potloden gebruik ik zeer graag in Masja haar boekjes. Telkens er een nieuwe uitgave is, lig mijn aqua's klaar om mee te kleuren! Voor deze tekening heb ik de EberhardFaber en Bruynzeel design uit mijn lade gehaald. Een ik er aan begon wist ik dat ik complementair wilde kleuren, ik heb er geen moment spijt van! Ik kleur altijd eerst een tekening in voor ik het met water bewerk. De aquarel potloden kleuren zeer goed op dit papier. Als je niet te nat werkt met water gaat het ook heel vlot. Het papier buigt een beetje ( dit is normaal op lichter papier )  maar als je er een dag een boek op legt komt het goed! Het papier kan het zeker aan! Zoals je ziet beschermen met draken hun eigen kleur van bloemen! Ik vond het zo leuk om in te kleuren, maar duurde ook wel een tijdje voor deze klaar was. 


-----------------------------------------------------------------

 Verkrijgbaar :  http://www.masjasartwork.nl/
                           http://www.masjaswebshop.nl/

Masja :            Facebook