Fantastische Steden : BBNC uitgeverij


Ik mocht van BBNC deze Fastastische Steden reviewen, waarvoor dank!


Steve McDonald geeft in zijn kleurboek Fantastische steden een verrassende kijk op steden over heel de wereld. Vanuit vogelperspectief tekent de illustrator wereldsteden als Amsterdam, New York, Londen, Parijs, Istanbul, Melbourne, Rio en nog veel meer bekende en minder bekende plekken. Ook heeft hij een selectie meeslepende architectonische mandala's getekend die gebaseerd zijn op stadsgezichten en een fantasierijke meditatieve kleurervaring bieden.

 -----------------------------------------------------------------

Instanbul, Turkije :  Deze is mijn favoriet uit het boek! Moet eens zien wat een pracht, ze noemen het ' De blauwe moskee ' Dit is gewoonweg gigantisch! Zoals ik altijd doe, ga ik opzoek op het internet voor afbeeldingen, en het internet staat dan ook vol! Voor deze tekening heb ik mijn Derwent ARTIST kleurpotloden uit de kast gehaald, de reden, ze mengen zichzelf goed! Deze potloden glijden echt over het papier, en de kleuren komen mooi over. Je hoeft geen druk te steken om te kleuren, het papier pakt zeer goed de kleuren op en het vormt geen enkel probleem om zich te mengen. Ik heb zelf lijnen getekend en dan ingekleurd. Deze moskee verdient het om mooi ingekleurd te zijn! De bomen heb ik eerst ingekleurd met 3 soorten groen en dan met terpentine geblend. Ik ben erg tevreden over deze tekening!
-----------------------------------------------------------------

Kasteel Himeji, Himeji Japan : Deze was enorm leuk om in te kleuren, deze had mij buddy voor mij gekozen in de groep Perfectsweetcolors. Ik zocht de afbeelding op en wat een pracht van kasteel is dit! Voor deze tekening heb ik de Marco Raffine colors gekozen. Deze potloden zijn ook erg geschikt in dit boek, als ik met overgangen kleur vormt dit geen enkel probleem! Het papier laat erg veel toe! Bij de bomen heb ik bijvoorbeeld 3 kleuren zitten mengen, en er zijn geen problemen voorkomen, ook ga je niet door het blad zitten! Als achtergrond heb ik terug gekozen om te werken met pastel. Als je werkt met pastel kan je hele grote vlakken in één stuk bewerken zonder strepen!


 
----------------------------------------------------------------- 

Flinders Street Station, Victoria, Australië : Ik moest niets eens 2 maal nadenken om deze tekening in te kleuren met stift! Hiervoor heb ik mijn docraft Artiste dual-tip pens ( stiften ) bij de hand genomen, ze kunnen zo fijn werken en ze zijn op water basis, ideaal om grote tekeningen in te kleuren of af te werken! Wat ik ook bij de hand genomen heb was men plexi glas , hierop kleurde ik met stift en nam het op met men verf borstel ( goed voor grote stukken! ) Deze stiften geven niet door! En als ik met water werk kreuk het blad niet. Het papier is zeker geschikt voor stiften op water basis. De Artiste stiften gaan er niet door, de stabilo's ook niet. Het kleur geeft mooi af en het papier is een gladder soort, dus ideaal om een extra laag te kleuren, wel oppassen dat het er dan niet door gaat! Met stift kleuren heb je altijd een andere kijk en de tekening is ook helemaal anders, daarom dat ik liever kleur met potloden. Maar dit boek kan perfect stiften aan! De achtergrond heb ik afgewerkt met pastel krijtjes.


 


 -----------------------------------------------------------------

Besluit : Dit boek is redelijk groot en de tekeningen zijn zeker en vast priel werk! Voor mensen dat graag kleine vakjes inkleuren is dit boek zeker geschikt, het is dan ook voor gevorderden vind ik persoonlijk. Ik heb 3 tekeningen in gekleurd, en ben erg tevreden over de kwaliteit van het papier, zowel met stift als potlood laat het zich goed in kleuren. Zoals ik al zei het is een grotere boek, dus heb ik er iets langer aan gewerkt eer er een tekening af was! Maar als ik mijn resultaten bekijk ben ik best tevreden, want normaal kleur ik nooit zulke tekeningen! Maar voor wie van de wereld steden houd, en priel kleuren, is dit zeker een aanrader!

Fantastische steden is te koop voor 12.50€ via BBNC Uitgevers

Copyright © BBNC

Copyright © Kleurvitality

ISBN: 9789045319858
FORMAAT: 300x292x9 mm
GEWICHT: 542 gram
UITVOERING: Paperback