Het enige echte Dierenkleurboek - BBNC uitgevers

Ik mocht voor BBNC Het enige echte dierenkleurboek reviewen, waarvoor dank!
Kunstenares Julia Woning creëerde vijfendertig unieke zwart-wit lijntekeningen speciaal voor dit boek. Van statige oehoe, speelse ringstaartmaki's en oer - Hollands varken tot exotisch tijger, Zuid-Amerikaanse ara en trotse pauw. 

 -----------------------------------------------------------------

Azureus pijlgifkikker : Bij deze tekening ben ik geïnspireerd geweest dankzij de kikkertjes dat we een paar jaar geleden hadden, wat waren ze prachtig blauw! Ik heb deze ingekleurd met men Faber Castell  polychromos, bij deze tekening moest is echt geen moeite doen, de potloden vloeien als boter over het papier wanneer ik kleurde, wanneer ik buiten de lijntjes zat ging het ook al vlot om uit te gommen. Laag over laag ging perfect, ik heb niet teveel aan de achtergrond willen doen, ik vind men kikkertje erg mooi!

 -----------------------------------------------------------------

Water schildpad : Wat is dit toch een lieverd! Ik heb deze in gekleurd met de Staedtler Noris club kleurpotloden, lekker in laagjes kleuren gaat perfect in deze boek, je mag al 50 lagen kleuren voordat je door het papier zou zitten! De potloden dansen wel is waar over het papier, het ging echt vlot. De achtergrond heb ik opgevuld met pastel krijtjes. 
-----------------------------------------------------------------

Kleurig vogeltje : Deze vogel heb ik ingekleurd met de Chameleon color Tones. Ik heb voor deze stiften gekozen omdat het toch enkelzijdig papier is, en het is een dikkere glader soort, dit maakt dat de stiften mooi vloeien in/over het papier. Ik heb hiervoor echt uit men comfortzone getreden want ik hou er eigenlijk niet van om zo kleurig te kleuren, maar we gaan naar de lente dus even het gevoel overbrengen!
 -----------------------------------------------------------------

Paardje : Hier heb ik verschillende merken van potloden gebruikt, dus verschillende soorten bruin, achteraf even bewerkt met terpentine ( geurloze white spirit ) Ik wilde graag weten hoe het papier reageerde, en het ging heel goed, als ik erover ging gaat het even door het papier zoals bij alle soorten, maar het droogde wel terug vlug op wat heel goed is. De achtergrond heb ik dan ook terug opgevuld met de pastel krijtjes.


 -----------------------------------------------------------------

Uil in de nacht : Voor deze tekening heb ik mijn Artist kleurstiften erbij genomen en ik moet zeggen, het ging wel vlug, ik kon er natuurlijk voor kiezen om elk vlakje een apart kleurtje te geven, maar ik vind ze wel geslaagd. Deze stiften gingen erg vlot over het papier, en ze geven niet door, met dat ze op waterbasis zijn. De kleuren komen zeer mooi uit op het papier!-----------------------------------------------------------------

Dit boekje bevat 35 enkelzijdig bedrukte pagina's. Het papier is dik, glad en is geschikt om zowel met potlood als met stiften te kleuren. Het uitgommen van potlood gaat ook heel goed, het papier word niet beschadigd. De kleurintensiteit is heel mooi en de pigmenten van de stiften of kleurpotloden gaan niet verloren in dit boekje, wat zeer belangrijk is!

Copyright © BBNC

Copyright © Kleurvitality

 
Dit leuk Dierenkleurboek is te koop voor  14,99 euro bij BBNC
neem een kijkje voor alle nieuwe heden op de website van BBNC

Samenvatting: Nederlands | Paperback
Soort: Met illustraties
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12x301x301 mm
Gewicht: 671,00 gram