Staedtler 24 Noris Club

Ik mocht voor Staedtler Benelux deze mooi set ' 24 Noris Club '  reviewen, waarvoor dank!

Het kleurpotlood met A-B-S! De witte beschermlaag versterkt de potlood en verhoogt de breukvastheid. Briljante kleuren. Eenvoudig te slijpen. Hout ven gecertificeerde, verantwoord beheerde wouden. Met de Noris Club 144. Beschikbaar in 24 rijke kleuren. Kleur de kleinste details van je favoriete Boek details met de scherpste punt van je kleurpotlood.


Wolf likes butterfly  : Voor deze afgedrukte tekening heb ik er de aardtinten bijgenomen voor de wolf, en dan de lichtere kleuren voor het vlindertje. De  24 Noris Club kleurpotloden geven een zeer helder kleur af! Zoals je kan zien op de afbeelding ben ik begonnen werken van licht naar donker, dit is het meest logische in mijn ogen. Deze tekening heb ik afgedrukt op 80 gram papier, en ik ben best tevreden hoe het pigment zich vasthecht aan het papier, zie het resultaat.
-----------------------------------------------------------------

Ballerina : Voor dit klein schattige ballerina meisje heb ik de tekening laten afdrukken op 70 gram papier. Ook hier heb ik met plezier op gekleurd! Ik heb geen enkel probleem ondervonden met het inkleuren. Wat ik hier gedaan heb is de tekening helemaal inkleuren en dan met de witte potlood erover. Wat je dan bereikt is dat de kleurtje samen gaan vloeien, en dit maakt het geheel nog mooier! Wanneer ik aan het kleuren was heb ik geen punten zien afbreken, en dit is heel belangrijk wanneer je even druk moet steken.
  -----------------------------------------------------------------

Madala : Deze mandala komt uit 100 mandala creaties. Hier hadden de potloden meer moeite om zen kleur af te laten, dus heb ik meer druk moeten steken en een paar keer erover moeten gaan. Hierna heb ik ook zitten doezelen met terpentine om de strepen weg te werken, dan krijg je ook nog een heldere effect! Maar wat ik wil bijvoegen is : dit lig dan nie aan de potloden, maar aan het papier uit dit boekje! Het is een vrij glad soort papier en naar mijn mening is deze geschikt om met stiften in te werken, dus een goede reden om de Staedtler stiften in huis te halen! Toch ben ik tamelijk tevreden over het resultaat, want deze mandala is maar met 3 kleuren ingekleurd. afbeelding 1: voor het doezelen, afbeelding 2: na het doezelen.
 -----------------------------------------------------------------

Bright fish : Staedtler heeft gelijk, het boek Lost Ocean is echt wel het meest geschikte boek met deze kleurpotloden. Je moet zien hoe helder deze kleuren uitkomen , en deze foto is genomen zonder flits! Ik moest dit uit testen of dit echt wel zo was, dat je zonder problemen kan kleuren in dit boekje... En ja hoor, je hoeft totaal geen druk te steken! Wanneer ik begon te kleuren, gaf het pigment direct af op het blad, ik had echt een wauw gevoel, dan begon ik een beetje meer druk te steken en had zo mij kleureffecten van  één dezelfde kleur. Ook kleuren laten vloeiren door elkaar is zeker geen probleem, dit werkt perfect.  Deze tekening was af in 2 uur, ja zo goed ging het dus! Ik moet bijna nooit gommen, maar heb het toch eens bekeken, en dit vormt ook geen problemen, de potloden gummen goed uit. De achtergrond heb ik afgewerkt met pastel. 

ga zeker ook een kijkje nemen #myCreativeEscape 

-----------------------------------------------------------------

Masja's uiltje :  Hier heb ik wat uurtjes ingestoken. Dit uiltje komt uit mijn wonderlijke wereld. Dit soort papier gaat ook wel goed met de kleurpotloden. Voor dit uiltje heb ik zoveel mogelijk van de 24 kleuren gebruikt. elk kleur heeft zen pigment even mooi af. Zoals je kan zien is het uiltje aardig gelukt. Ook hier heb ik met overgangen gewerkt, en dit vormt zeker geen problemen. Ik zou zeggen het is zeker zen geld waard om deze potloden aan te schaffen.

 -----------------------------------------------------------------

Mijn besluit : Ik heb de potloden gebruikt op 5 verschillende soorten papier. Ik heb geen één keer het gevoel gehad dat de potloden niet zouden geschikt zijn. Pigment geeft zich goed af op elk soort papier, misschien wel oppassen op een dikkere glanzend soort. gommen gaat heel goed, en slijpen zonder breken! Prijs/kwaliteit uitstekend voor zen geld!  


Copyright © Kleurvitality
Copyright © Staedtler