Ochtendgloren : BBNC Uitgeverij


Ik wil graag BBNC bedanken dat ik dit prachtig boek  'Ochtendgloren' mag bespreken. Wat is dit boek fantastisch om in te kleuren! Ontwaak met de prachtige tekeningen van Hanna Karlzon. In 'Ochtendgloren' nemen mysteriauze wezens je mee door overwoekerde tuinen en oude bossen vol fonkelende kristallen, spreuken en magische drankjes. De magische illustraties van Hanna zijn gebaseerd op de Scandinavische natuur en zullen je laten overstromen van inspiratie. Bron : BBNC

-----------------------------------------------------------------
 
Twinkel star : Deze tekening heb ik ingekleurd met de balpennen van de ACTION. Ik wilde graag eens nog even aan tonen dat budget kleuren ook kan! Het hoeft niet duur te zijn om iets moois op papier te krijgen. Als je eens iets gaat inkleuren met balpennen , leg er dan zeker een karton of iets hard eronder, zo kan je nog meer druk op je tekening uitoefen. Ik heb het heel tijd in het oog gehouden en het drukt niet door. Wanneer ik aan het kleuren was, gleed de balpen mooi over het papier, het zal niet haperen. Probeer het ook maar eens, het is leuk. Neem wel de zachte balpennen wanneer je die aanschaft.


 -----------------------------------------------------------------

Lady of the sea : Voor deze dame heb ik mijn watercolors uit de kast gehaald. Wat kleur ik toch graag zo, je kan ook mooie tekeningen mee bekomen. Derwent Inktense en Staedtler karat heb ik gebruikt. Ik hou enorm van dit papier. wanneer je werkt met water kan het papier meer dan perfect aan, en de kleuren komen ook heel mooi uit. Ik vind het geweldig dat ik ook effecten kan creëren met deze soort potloden, zie maar naar de vissen, ik vind ze geweldig gelukt. Zoals je kan zien rimpelt het papier ook niet, het is mooi glad gebleven. Wat heb ik gedaan : Eerst heb ik ingekleurd (droog ) dan heb ik erover gegaan met mijn penseel ( heel lichtjes natgemaakt ) eens droog nog eens verder afwerken met potlood ( droog ). De achtergrond heb ik eerst met potlood ingekleurd daarna met een stabilo stiftje erover.


 -----------------------------------------------------------------

Flower butterfly : Ik wilde nog eens de rode draad laten doorlopen in mijn volgende tekening. Voor deze mooie vlinder met bloemen heb ik mijn Bruynzeel design aqua gebruikt. Zoals je mij al kent ik hou om water kleuren te gebruiken. Met deze potloden is het iets anders werken , je ziet het ook aan de tekening, deze is veel ( luchtiger en lichter ) van kleuren. Ik wilde graag deze zo houden zonder achtergrond. Het moet niet altijd met een achtergrond zijn! Eerst kleurde ik in en dan met de Tom Bow blender erover ( op water basis ) Ook hier heb ik niets op aan te merken, het zal niet los komen ( soms heb je papier : als je werkt met water dat het los komt Het papier is erg glad en werkt uitstekend. Het kan verschillende lagen aan. Wanneer ik begon te kleuren merkte ik al gauw dat deze tekening als boter op een boterham vlotjes ging verlopen, de kleuren mengden zich heel goed. gommen is zeker geen probleem! 


-----------------------------------------------------------------

Lady with blue hair : Bij deze dame stond ik verstomd hoe vlug ik ze af had. Ik kleur ook wel graag dit soort tekeningen. Prisma color gebruik ik hier. Ik experimenteer heel graag met kleuren, en hoop ik dat het mooi uitkomt! Voor de achtergrond wist ik niet echt wat ik wilde, dus heb ik maar een sjabloon uit men kast gehaald. Deze heb ik dan bewerkt met een pastel krijtje. Zo had het effen een effect. Pastel gaat wel nog goed op dit papier, het vervaagd niet! Het inkleuren van de dame heb ik in een paar lagen gekleurd, en geloof mij na een aantal lagen drukt het zeker niet door! Dit papier vind ik geweldig alle soorten materialen werken hier op! 


-----------------------------------------------------------------

Besluit : Het boek is een hard cover en het papier heeft een goed structuur, een glad soort en heel sterk. Je kan in vele lagen werken want het papier heeft een uitstekende dikte. Gommen vormt ook geen problemen. Aqua potloden zijn geschikt. bijna alle soorten materialen kleuren er goed in. Ik raad het boek zeker aan! 

-----------------------------------------------------------------

Deze pracht : Ochtendgloren is te koop via BBNC voor €14,99
Copyright © BBNC
ISBN: 9789045321011
FORMAAT: 259x218x19 mm
GEWICHT: 767 gram
UITVOERING: Hardback