Fineliners Albert Heijn : Geschreven door Chrisel BakkersDeze fineliners heb ik van mijn grote zus , Annie Bakkers cadeau gekregen. Zij vond ze geweldig kleuren. Ik heb even opgezocht wat ze kosten : € 2,18/ 10 stuks . Dat is zeker geen zware investering  en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

1) Hoe kleuren ze ?
Deze fineliners kleuren fantastisch.
Als ik ze moet vergelijken met stabilo 88 ( fineliners ) , dan moet ik toegeven dat de fineliner van het huismerk Albert Heijn BETER kleuren dan de stabilo. Ze kleuren veel gelijkmatiger ( minder strepen )en je moet er minder moeite doen, ook al is het kleurvlak groter. Jammer dat er maar 10 kleuren zijn. De tinten zijn ook een goede aanvulling op de stabilo 88.


2) Zijn ze zacht of hard ? 
Deze fineliners kleuren vrij zacht. Het is normaal dat fineliners minder zacht kleuren dan gewonen stiften, ze hebben dan ook een veel fijnere punt. Maar deze ' krassen ' niet en geven gemakkelijk kleur af.

3) Zijn ze donker of licht in het kleuren?
De kleuren zijn ' intensief' . Als je van pasteltinten houdt, dan moet je deze niet gebruiken. Hou je - net als ik - van felle, intense kleuren ga dan vlug naar Albert Heijn.

4 ) Drukken ze door het papier ?
Ik heb 3 tekeningen voor deze review gekleurd, op verschillende dikte papier.

5 ) Hoe liggen ze in de hand?
Ze hebben dezelfde zeshoekige vorm als de stabilo 88 fineliners. Ze liggen dus vrij goed in de hand. Ik kan uren aan een stuk mee kleuren.

6) Kleur je er vaak mee ?
Dat valt goed mee. Vooral ' priegelmandala's' en als ik even andere kleuren dan de stabilo wil gebruiken . In de 3 tekeningen heb ik bijna alle 10 kleuren gebruikt , behalve grijs en zwart. Doordat er maar 10 kleuren zijn, ben je jammer genoeg beperkt in kleuren keuzes.

Slotbetoog : 
Jammer dat er maar 10 kleuren zijn, want anders wxaren dit men favoriete fineliners. De stabilo ' krassen ' meer dan deze Albert Hejin fineliners is het ook gemakkelijker grotere vlakken te kleuren. 

De 1ste tekening komt uit ‘100 creaties mandala’.
Dit boek is eenzijdig gedrukt en heeft tamelijk dun papier.
Hier drukken de fineliners een klein beetje door, vooral de donkere kleuren.Maar omdat het éénzijdig bedrukt is, mag dit geen probleem zijn
 


De 2de tekening komt uit ‘Mandalamagie’. Dit boek heeft een dikkere kwaliteit papier (vergelijkbaar met gewoon tekenpapier), maar is wel aan 2-zijdig bedrukt.
Ook hier drukken ze een klein beetje door. Niet veel, maar als je de achterkant wil kleuren, vind ik het toch een beetje storend.

Achterkant
Het 3de exemplaar is er eentje uit ‘Oosterse betovering’ (kaartenboekje).
Ik heb deze simpele er even bij gedaan om 2 dingen te testen.
Namelijk drukken ze door op vrij dik papier? NEE
Hoe kleuren ze op wat grotere vlakken? GOED, beter dan de stabilo fineliners!


Ik heb ook de staedtler fineliners (36) en deze komen bij mij op de 3de plaats. Dus mijn top 3 fineliners
1.    Stabilo 88 (maar alleen omdat er 30 kleuren zijn)
2.    Albert Heijn fineliners (maar ze kleuren geweldig)
3.    Staedtler fineliners

 
Heb je een klein buget of wil je nog extra fineliners aankopen , dan is dit zeker en vast een fantastische aankoop.


 Christel Bakkers kan je vinden op Facebook.

Ook kan je lid worden van onze toffe groep PerfectSweetColors & KleurVitality