Bloemenkleurboek om te aquarelleren : VBK Uitgeverij

Voor VBK Belgie mocht ik over deze fantastisch bloemenkleurboek om te aquarelleren reviewen. Waarvoor dank! In dit Bloemenkleurboek om te aquarelleren staan prachtige bloemenprenten uit het oeuvre van Janneke Brinkman-Salentijn. De 12 kleurplaten op A4-formaat zijn uitneembaar en op aquarelpapier. Ook voor niet-aquarellisten zijn deze kleurplaten eenvoudig te kleuren met aquarelverf en/of aquarelpotlood. 

Video


 -----------------------------------------------------------------

Rozen :  Wat is dit een mooie tekening, rozen zijn hele mooie bloemen! Het is even wennen om met mijn aquarel potloden te kleuren op dit papier, maar het is mij aardig gelukt. Wat zeer aangenaam is  : Je kan de bladzijde uitscheuren en vrij werken. Voor deze rozen heb ik gekozen om te kleuren met mijn Color'peps aqua. budget kleuren zijn dit, kijk hoe mooie de kleuren uitkomen! Wat heel leuk is : je kan werken met lagen en dan  met je penseel de kleuren laten vloeien in elkaar . Wat je ook kan doen is laag op laag werken, dit wil zeggen : kleuren + water en dan nog eens kleuren + water. Let wel op dat je niet teveel water gebruikt! Het papier kan redelijk wat aan, maar zeker niet te nat werken! Als je even een pauze neemt kan je het tekstje lezen aan de achterkant van je bladzijde, zeer mooi.

color'peps : lovely pink, strawberry, aubergine, jungle green, green golt, apple green, black
-----------------------------------------------------------------

Papaver : Voor deze bloemen heb ik men water colors Caran D'ache fancolor gebruikt. Er is iets dat mij niet ging en ik weet niet wat het was, maar mijn kleuren komen pressies niet mooi uit. Ik zeg steeds werk je tekening af voor je kan beoordelen. Maar ik voel het niet aan dat het mij gelukt is. Deze potloden doen het goed op dit papier, het drukt niet door, maar pas op , niet te veel water gebruiken! Ik probeer eerst in te kleuren vooraleer ik met water of een blender erover te gaan. Wat ik wel ontdek is dat je eerst een beetje moet oefenen voor je een lieveling bloem wilt in kleuren. oefenen baard kust. Dit was mij eerste tekening. Ook hier staat een mooi tekstje bij op de achterzijde. -----------------------------------------------------------------

Hibiscus : Ik ben echt verloren in deze bloemen, wat zijn ze erg mooi. voor deze tekening heb ik geprobeerd diepte in te brengen, dit is moeilijker dan dat je zou denken. Wanneer deze af was voelde ik mij er super goed bij, misschien komt deze en men rozen in een kader, wat het zijn ideale tekeningen om op te hangen! Voor deze bloemen heb ik de Derwent inktense uit de kast gehaald, ze kleuren heel mooi, je kan de zachte kleuren combineren met de fellere kleuren, wat men wilt deze potloden maken het waar, ze passen perfect op dit papier, en geven ook niet door, maar zoals altijd oppassen dat je niet teveel water gebruikt. ook hier staat er een mooi tekstje bij op de achterzijde, ik lees het altijd als ik een pauze neem, of afgewerkt heb.-----------------------------------------------------------------

Tulpen: Zoals je kan zien ik ben nog bezig met deze mooie tulpen, met dat ik maar drie soorten aquarel potloden heb,ben ik bezig met ze door elkaar te gebruiken, wanneer deze tekening af zal zijn komt het hier bij te staan, en laat ik het jullie zien. Het combineren van gerief is zeker een aanraden, want je kan zoveel meer bereiken qua kleuren intensiteit en mengen van de kleuren.  


-----------------------------------------------------------------

Besluit: Als je graag met aquarelverf en/of aquarelpotlood werkt, is dit boek echt een aanrader, ik hou ervan om op dit soort papier aquarelpapier te kleuren, neem er een penseel bij de hand en ga aan de slag. De lijnen zijn niet te donker, dus kan je ze wel overlappen, met potloden iets minder. De 12 kleurplaten op A4-formaat zijn uitneembaar, het is zeker en vast kwalitatief papier. Als je graag in de zetel kleurt is het ideaal, er zit een karton achteraan om te gebruiken om je bladzijde op te leggen, echt ideaal! Wat ik ook gebruikte van potloden. Het drukt niet door, maar werk zeker niet te nat! Als je dit soort van "kleuren" of schilderen graag doet raad ik ze zeker aan. Maar ook voor de mensen die dit nog niet geprobeerd hebben, koop het en ontdek iets nieuws.

ISBN: 9789043919333
Pagina's: 24
Afmeting: 297 mm x 210 mm x 8 mm
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media
Genre: Tekenen, schilderen, kalligrafie