Johanna's Kerst feestelijk zoek - en kleurboek : VBK


Ik wil even  VBK Belgie bedanken dat ik dit feestelijk boek 'Johanna's Kerst' mag bespreken. Wat is dit boek leuk om in te kleuren en is van hoog kwaliteit! Het papier laat toe om met verschillende materialen te werken. Zie mijn bespreking...

Betoverende sneeuwvlokken, rendieren met  versierde geweien, een arrenslee met bergen  kerstcadeaus en een platenspeler waar kerstmuziek  in zit. Johanna Basford illustreerde haar ideale  kerstfeest op de uitscheurbare kleurplaten in dit boek.
Behalve fascinerende illustraties die erop wachten om  ingekleurd te worden, kun je ook op zoek gaan naar de  kerstvogeltjes die zitten verscholen op een aantal bladzijden. Dit kleur en -zoekboek laat alle magie zien die  Kerstmis met zich meebrengt… bron KOSMOS

Video


-----------------------------------------------------------------

kerst open haard :  Aan deze tekening heb ik 2 weken gewerkt, beetje per beetje. Deze komt op mijn kast te staan bij mijn kerst spullen. Voor deze tekening heb ik de Crayola kleurpotloden gebruikt, ze kleuren fantastisch op dit papier en mengen zich goed, zie men schouw en het parket, alsook de vlammen... Gommen vormt geen probleem, ik heb zelf de test uitgevoerd op de - probeer bladzijde - en je kan er echt op vertrouwen. Ik heb zoveel mogelijk kleurtjes gebruikt, om het een beetje kleurrijk te maken. Ik vind mijn tapijt ook zo mooi, ik ben echt tevreden en komt de volgende jaren terug op de kast. Ik heb bewust de achtergrond wit gelaten, omdat mijn muren ook dit soort wit hebben.


-----------------------------------------------------------------
Kerstboom : Voor deze tekening heb ik color'peps en gel pennen, en als afwerking heb ik glitters gebruikt, dit was erg leuk om te doen! Eerst heb ik mijn parket ( de vloer ) in gekleurd. De pakjes kleur ik in met  potloden, deze kleuren heel zacht op het papier. Eens ik alle pakjes ingekleurd had, begon ik erover te kleuren met de gel pennen om een bling bling laagje te geven. Hierna was het tijd om de kerstboom in te kleuren, maar hier was het steeds in streepjes werken, zo krijgt de boom een effect. De slingers en kerst ballen heb ik in gel pennen gekleurd, de gel pennen vormen geen enkel probleem, het papier neemt de gel pen goed op, even laten drogen voor je verder gaat!  Eens ik men kerstboom afgewerkt heb, kon ik het afwerken met glitters, zeker een aanrader om eens te doen, zeker nu deze tijd van kerst en nieuwjaar. De achtergrond heb ik terug bewust wit gelaten, om te kunnen snijden. Zie het resultaat. 


-----------------------------------------------------------------

Kerstbal : Wat hou ik van deze periode, de kerstbomen ruiken zo goed. De kerst rozen zijn erg mooi. Alles word versiert in huis. Ook ik maak het graag gezellig. Deze kerst bal doet mij herinneren aan mijn jeugd, in school maakten we ook zoiets met verse kersttakken en kerstrozen, daarom dat ik deze inkleur. Hiervoor heb ik de Bruynzeel expression colour uit de kast gehaald, ze vloeien over dit papier, en ook deze mengen goed. Het papier is een dikkere gladder soort, en hierdoor kan je veel meer bereiken, de kleuren komen intense uit. als afwerking heb ik men gom en witte gel pen gebruikt. De gel pen gaat perfect over mijn gekleurde vlakken. Ook al ziet de tekening er " klein" uit, ik heb er toch wel een paar uur aan gewerkt, te minst als je detail wilt bekomen. 


-----------------------------------------------------------------

Christmas bird :  Hier heb ik mijn color'peps aqua uit men kast gehaald. Als ik start te aquarelleren vind ik steeds rust! Dit is kleuren en  met water bewerken, dit maakt het zo leuk, werken met water potloden is één van mijn favoriete bezigheden. Dit vogeltje brengt kleur, ik wilde dit dan ook graag naar voor brengen. Kijk hoe het papier de kleuren helder uit komen. Deze keer ook geen achtergrond, omdat ik alles in de zetel moet kleuren , ik werk mijn achtergronden anders af met pastel. De potloden drukken niet door als je water gebruikt, ook niet teveel! Met deze color'peps kan je zoal nat als droog kleuren. De vogel is met water bewerkt, de pakjes niet. Dit is mogelijk omdat het papier het toe laat, als je het boek heb, voel er eerst eens aan, dan weet e wat je kan gebruiken van materialen. Ook hier heb ik een paar keer witte gel pen gebruikt. 


-----------------------------------------------------------------

Little pointillisme : Dit hartje heb ik een halve dag zitten dotten, dit voel je in je hand! Ik vind dit af en toe eens leuk om te doen. Hier heb ik de Maped graph'peps fineliner gebruikt.  Ik raad het aan eens te doen, en het drukt zeker niet door het papier. en de dottjes komen er leuk uit. Er zit een extra pagina achteraan het boek om je kleuren uit te proberen, maak er zeker gebruik van, want het is hetzelfde soort, en anders namen we een wit papier, de kleuren komen anders uit! Probeer het eens het is anders dan alleen kleuren. Het is een feest maand, we mogen veel glitter gebruiken, om het iets extra te geven,  het is nog leuk ook! Ik vind het iets speciaals hebben.


-----------------------------------------------------------------

Besluit : Zoals altijd zijn de boeken van Johanna vol met verassingen en hele mooie tekeningen, ik hou enorm van haar boeken, en heb ze in mijn collectie van beste boeken. De structuur is erg aangenaam om op de kleuren, gommen vormt ook geen enkel probleem, het brengt geen schade aan. Dit boek kan vele soorten materialen aan. Wat ook heel aangenaam is dat je de bladeren kan uit scheuren, zo makkelijk om te kleuren, want ik draai graag mijn blad! Sedert kort zie je ook in vele boeken achteraan een bladzijde om je kleuren eerst uit te proberen, dat is ook een pluspunt! Verwen jezelf met kerst en koop dit boek.

Deze pracht : Johanna's kerst is te koop via VBK Belgie  voor €12.50
Copyright ©
Voor VBK Belgie

ISBN: 9789043919203
Pagina's: 96
Afmeting: 255 mm x 255 mm x 14 mm
Uitgever: VBK Media