Oriëntaalse mandala's PANTA RHEI uitgeverij

Ik mocht van PANTA RHEI uitgeverij deze prachtige Oriëntaalse Mandala's een kleurboek voor ontspanning en meditatie reviewen. Waarvoor Dank.
De website van Panta Rhei
is een onafhankelijke uitgeverij die gespecialiseerd is in boeken over onderwijs, levensbeschouwing en gezondheid. Deze site bevat ons volledige fonds met ruim 180 leverbare titels.


Eerst had ik even het boekje bestudeerd, want er zit meer achter dan alleen kleuren. Je leert er een stukje over " mini kleuren leer" , ook zal je zien dat er een betekenis vermeld staat achter elke mandala die je inkleurt. Elke mandala wordt begeleid door inspirerende teksten en gedichten van bekende klassieke soefidichters als Rumi, Attar, al-Ghazali, Omar Khayyam en Inayat Kan. Dit kleurboek voor volwassenen is een herziene uitgave van één van de meest geliefde delen uit hun reeks mandala's uit de oude culturen. Deze Oriëntaalse mandala's zijn ontleend aan de klassieke Arabische cultuur met zijn schitterde oosterse ornamentiek.

Het boekje bevat 31 pagina's met een beknopte uitleg van het gebruik en de betekenis van de kleuren.


Playbal mandala: Hievoor heb ik mijn Brunzeel eurocolor erbij genomen. Het pigment van deze potloden geven mooie kleuren op het blad af, het geeft totaal geen strepen door en ze kleuren heel glad, ik heb hier geprobeerd van zoveel mogelijk kleurtjes te gebruiken, dit maakt het dan ook heel speels. Als afwerking heb ik er mijn pastel krijtjes bij genomen, ik wilde de kleuren door laten vloeien! Ook in in dit bokje neemt het papier de pastels mooi op. 
Illustratie: Geometrisch patroon, bestaand uit 10 sterren.


-----------------------------------------------------------------

Fantasy mandala: Voor deze mandala had ik er mijn fineliners ( STARS 0.4 ) bijgenomen, deze heb ik al van in het middelbaar, en ik ben blij dat deze nog steeds werken! Ze geef een pracht van kleur af op dit papier, zie hoe alle kleuren levendig uitkomen. Wat we natuurlijk wel zien is dat de fineliner door het papier komt, maar eigenlijk is dit geen enkel probleem want de mandala's zijn enkel gedrukt op één zijde. Telkens naast de tekening zie je een tekst of gedicht, zeer interessant om eens te lezen.
Illustratie: Bronzen bord, Iran 12de eeuw.
-----------------------------------------------------------------Natuurlijk mandala: Ik heb een tijdje geleden fineliners van het merk Mapped gekocht. Het is de eerste keer dat ik deze in gebruik nam om in een kleurboekje te kleuren. Deze fineliners gaan ook door het blad, maar de kleurintensiteit is compleet anders, het zijn zachter kleuren en komen heel mooi uit in deze mandala. Voor deze mandala had ik besloten om de lijntjes in te kleuren, het is zo eens iets anders en in plaats van vakjes in te kleuren heb ik stipjes geplaatst, dit maakt dat de tekening een andere inzicht krijgt.
Illustratie: Bordmotief, Khurassan, Iran 10de eeuw.-----------------------------------------------------------------

Gel pen mandala: Wat werk ik graag met gel pennen, ze vloeien echt over het papier en geven een zo mooi effect in je tekening! Wat je wel hebt is dat het een beetje door het papier doorheen komt, maar zoals eerder al vermeld zijn het enkel bedrukte tekeningen in het boekje, dus het vormt geen enkel probleem als het er een beetje door gaat, dit maakt dat je met meerder materialen kan werken in het boekje, wat het heel leuk maakt! Let wel als je met gel pennen werkt pas op met je had, gel pennen hebben iets meer tijd nodig om te drogen.
Illustartie: Bordmotief, Iznik, Turkije, 16de eeuw.


-----------------------------------------------------------------

Geometrie mandala: Wat een illusie geeft deze mandala, het was echt heel raar om deze in te kleuren, maar ik vond het wel leuk om te doen! Hiervoor heb ik mijn ARTIST kleurpotloden bijgenomen, deze heb ik ook al jaren in mij bezit, ze kleuren heel zacht op dit papier, de kleurintensiteit komt niet uit zoals ik het wil, maar dit ligt dan aan de kleurpotloden, het pigment komt er niet goed uit, wanneer ik ermee kleur op het papier heb ik geen enkel probleem. Ook hier heb ik heel zachtjes met pastelkrijt men achtergrond opgevuld.
Illustratie: Illustratie uit de Koran, Egypte 14de eeuw.
Copyright ©Kleurvitality
Copyright ©PANTA RHEI uitgeverij

Voor meer info en/of het kopen van dit boekje ( 9.95 euro )
zie de website van 
PANTA RHEI uitgeverij

http://www.uitgeverij-pantarhei.nl