Chameleon Color Tones - alles wat je hoort te weten

Één Stift meerdere kleurtinten!


De Chameleon Color Tones zijn een innovatieve hervulbare stift, een systeem gebaseerd op alcohol. Het geeft u de mogelijkheid om van kleur tint te wijzigen.

De 20 levendige kleuren produceren meer dan 100 kleurtinten ( je hoeft geen honderd stiften te verzamelen ) Met de Chameleon Color Tones kunt u meer doen met minder!Leer kennismaken met de Chameleon Color Tones.

De Chameleon Color Tones kunnen op 2 manieren worden gebruikt :

1) Met behulp van het verstevigde oplosmiddel in de mengkamer, kunt u de kleur in beide punten wijzigen. Één pen geeft u meerdere kleurtinten. (van de lichtste tint terug naar het oorspronkelijke kleur)
 2) Je gebruik ze net als andere alcohol gebaseerde stiften ( zonder de infusie van de verstevigde oplosmiddel )Pen punten: 
De Chameleon Color Tones zijn twee puntige stiften. Elk punt geeft u een ander effect, beide kunnen worden toegediend met de inkt vloeistof.
Chameleon Color Tones zijn twee puntige stiften met een Japanse super zachte borstel (penseel) pen punt aan het ene uiteinde en aan het andere uiteinde heb je de kogel pen punt.
De super zachte borstel (penseel) presteert zoals een verfborstel. Het heeft een zachte vezelig structuur (nooit hard of rubberachtig) laat de inkt mooi vloeien over het papier om de meest vloeiend kleur mengsels en overgangen te realiseren.**Bewaar de stiften op een koele en droge plaats. NIET in directe zonlicht!!**
vervangbare pen punten:
De reserve pen punten bestaan uit de kogel pen punt, penseel pen punt, en de pen punt om aan de mengkamer te bevestigen.

Inkt:
De Chameleon Color Tones zijn op basis van alcohol inkt en bevatten professionele kwaliteit. Ze zijn niet giftig en hebben een lage geur, ze zijn zuurvrij op het papier.Papier:
Voor het beste resultaat, gladder mengsel, overgang en om het uitvloeien te voorkomen- gebruik papier dat geschikt is voor alcohol markers (vanaf 200g/m2 ), ook op licht karton of een glad soort papier, ze kunnen ook gebruikt worden op illustratie borden.Detail pen: 
Een dubbele pen met twee fijne lijn pen punten (0.4mm en 0.6mm) Een inkt op basis van een zwart pigment, Het droogt direct. De pen is compatibel met alcohol gebaseerde inkten. Wat je getekend hebt zal NIET uitlopen in combinatie van de Chameleon Color Tones. Ideaal voor gebruik van schetsen, illustreren en accent stempelen.  
Kleurloos blender pen:
Een dubbel pen met een borstel (penseel) pen punt en een kogel pen punt bevattende hetzelfde kleurloze  vloeistof zoals er gebruikt wordt in de mengkamer van de Chameleon Color Tone stiften.
Hoe meerdere kleurtinten bekomen van één stift.

Elke Chameleon Color Tone stift komt met een eigen mengkamer ontworpen om de kleurloze vloeistof te laten intrekken in zen pen punt. Dit verlicht de kleur aan de bron. (pen punt ) net als verdunnend schilderen met water. Het product produceert  in de mengkamer en verdunt de kleurintensiteit tot lichtere tinten.De magie gebeurt zodra je begint te tekenen of kleuren. De inkt begint als een lichtere tint en gaat terug naar de donkere oorspronkelijke kleur. De stift doet het blenden. Voor de beste resultaten laat je de pen punt het mengsel intrekken. De speciaal ontworpen mengkamer laat het vloeistof gelijkmatig in de pen punt trekken. Je hoeft dus niets te dwingen om het mengsel te bekomen!
 Beoefenen. Experimenteer. Speel. Leer het. Hou ervan!Het bereiken van tinten:
De tinten bereik van de Chameleon Color Tones zijn bijna eindeloos. Deze afbeelding geeft je een voorbeeld om een idee te krijgen van de kleur variaties haalbaar uit één stift! Hoe langer je de vloeistof laat trekken in de mengkamer van beide pen punten hoe lichter de kleur zal worden, en ze verlengen een tijdperiode van licht naar donker. Wanneer je schetst of kleurt.


Hier zijn een paar eenvoudige tips bij het aanpassen van de kleurtint van je stift.Er is geen enkel "juiste" manier om te kleuren met alcohol gebaseerd markeerstiften. Na verloop van tijd hebben de meeste mensen hun eigen voorkeur, zoals cirkelvormige bewegingen of werken van links naar rechts. Deze en vele andere methodes werken goed met de Chameleon Color Tones. Maar voor de beste resultaten: houd de stift in contact met het substraat terwijl je werkt en creëer een mooi effect. Dit is de sleutel tot een glad kleur mengsel en overgangen. 

Belangrijk: Zodra de punt van je stift het papier raakt verspreid het kleur zich direct! Wanneer de stift van het papier opgetild wordt zal de kleur terug donkerder worden, wanneer je dan terug de stift op papier zet kan dit een "naad" veroorzaken.

Tip: Je kunt de kleur terug bekomen door de stift ( pen punt ) op de mengkamer te zetten, het zal terug lichter worden. Begin terug te kleuren op de plaats waar je was geëindigd voor een glad en naadloos overgang te bekomen.

Het creëren van Diepte en Demensie

Natuurlijk highlights: Teken een cirkel met je detail pen, kies je kleur en laat het vloeistof in je kleur trekken. Zie waar de lichtinval je object raakt bij het creëren van volume en vorm. Gebruik de lichtere tinten om het te laten zien. Start bij de lichtste tint en werk zo op naar het donkerste.  
Diepte en nuancering: Werk van links naar rechts tot dat de inkt terug trekt naar zijn oorspronkelijke donkere kleur. De donkere tinten voegen schaduwen en dimensie aan je tekening. Je kan nog eens over de donkerste gebieden kleuren indien nodig, om donkerder en rijkere tinten te bekomen.


Dimensie en schaduwen: Laat het kleur intrekken met het vloeistof voor een lichtere tint om schaduwen te creëren. 


Overlappen met een tint van kleur: Voor koelere kleuren voeg een grijze tint toe, voor warmere kleuren voeg een gele tint toe. Laat de gewenste kleur in trekken met het vloeistof ongeveer 20-30 seconden ( langer dan de meeste toepassingen ) Dit creëert een zeer subtiele tint. Test eerst op een stukje papier! Kijk aandachtig naar de overgang en stop wanneer de kleur te donker wordt. Je kan dit steeds opnieuw doen. 


 


 Beoefenen. Experimenteer. Speel. Leer het. Hou ervan!

Hoe meer je de Chameleon Color Tones gaat gebruiken hoe comfortabel het zal zijn en makkelijker om mee te werken. Je zult weten hoe lang je de stift moet laten in trekken om een tekening in te kleuren. Je zal naadloos kunnen kleuren alsook schaduwen en highlights creëren. Je zult in staat zijn om aangepaste kleuren te mixen en je creativiteit zal je naar een hoger niveau brengen.  

 
One Pen Blends!

Hier een aantal ideeën en manieren om te kunnen genieten van je Chameleon Color Tones. Elke techniek hier te zien is met één stift gekleurd!! Het is allemaal over zelf expressie , diepte, dimensie, kunst, ambacht, stempelen, kleuren en zoveel meer.  
Dhondt hobby products


Vaak veel gestelde vragen:


Zijn de Chameleon Color Tones na vulbaar en hoe weet ik wanneer ik ze moet bijvullen?

Ja je kunt de inkt en het vloeibaar mengsel kopen. Wanneer je kleur de intensiteit niet meer heeft dan is het tijd om te her vullen, of wanneer het vloeibaar mengsel zich niet meer mengt met je kleur dan is het ook tijd om te her vullen.

Zijn de kogel en borstel pen punten vervangbaar en hoe vaak moet ik ze vervangen ? 

Ja ze zijn vervangbaar, niet duur en makkelijk te vervangen. Hoe vaak je ze moet vervangen hangt af van hoe je ze in gebruik neemt, als je er zacht mee werkt gaan ze langer meegaan. Het is belangrijk een zachte hand werking te hebben. Terwijl de pen punt een natuurlijk proces onder gaat, gaan de vezels een beetje open breken, dit is normaal. Wanneer de pen punt niet meer in contact komt met de mengkamer is het tijd om te vervangen.

Hoe weet ik precies welke kleur ik ga krijgen? 

Test je kleur op hetzelfde soort  papier zoals je gebruikt voor je tekening. Sommige soorten papier zijn meer absorberend dan de andere, niet alle witte soorten papier zijn hetzelfde. (vanaf 200g/m2 is het al een goede soort)

Zijn ze permanent?

Ja maar zoals elke inkt of verf hou je werk uit de buurt van direct zonlicht.

Zijn ze zuurvrij ?

Ja, wanneer de inkt droogt zijn ze zuurvrij

Heb ik speciaal papier nodig?

Neen, maar voor de beste resultaten is het verstandig om papier te gebruiken zoals een licht soort karton of een glad soort papier  vanaf 200g/m2.

Kan ik de Chameleon Color Tones gebruiken met andere op basis van alcohol markers?

Absoluut, ze zijn verenigbaar ( compatibel ) met andere merken. 

Hoeveel kleuren zijn beschikbaar ?

De Delux set is beschikbaar in 20 kleuren met een breed spectrum, en er zullen nog aanvullende kleuren in de toekomst bij komen. De stiften zijn ook apart verkrijgbaar zodat je de kleuren kan aanschaffen wat je zelf verkiest. Ze zijn ook verkrijgbaar per 5. zie Dhondt Hobby Products

Hoe moet ik mijn stiften opbergen?

We raden aan je stiften horizontaal op te bergen. (plat) Dit helpt de inkt gelijkmatig te verdelen aan beide pen punten en stopt eventuele bezinking. Als je dan toch je stiften verticaal opgeborgen had raden wij aan om ze een dag horizontaal te leggen voor je ze terug gebruikt.

Welke inkt gebruik ik voor rubber stempelen ?

Oplossings middel of alcohol inkt zijn niet compatibel met alcohol basis markers. Voor de beste resultaten gebruik je op pigment gebaseerde inkt en laat de inkt drogen voor je begint te kleuren.


Probleemoplossing: 

Mijn stift wordt niet lichter

* Zorg ervoor dat je pen punt de vloeistof van de mengkamer raakt.
* Zorg ervoor dat je stift in een verticale positie staat.
* Wacht ten minste 15 seconden, kijk of de inkt is verlicht.
* Wanneer je kleur nog steeds niet lichter wordt dan moet je de stift bijvullen.

Mijn kleur dooft te snel

* Laat je kleur langer in de vloeistof trekken.
* Voor de beste manier van vloeistof te laten in trekken, hou je stift verticaal.

Het lijkt wel allemaal streperig als ik blend

* Hou je stift meer rechtop, zodat de lichtere kleur in de pen punt eerst naar beneden wordt geleid.

 

Heb je vragen in verband met deze prachtige Chameleon Color Tones stuur dan een e-mail naar kleurvitality@yahoo.com
je kan je ook steeds wenden voor aankoop of vragen bij : Dhondt Hobby Products sales@dhondthobby.com