Franciens kattenkleurboek VBK Belgie Uitgeverij

Voor VBK Belgie mocht ik over deze fantastisch kleurboek van Francien Van Westering reviewen. Waarvoor dank! Dit kleurboek is een iets groter formaat, een A3 formaat, wat een werkje was dit. Maar het resultaat vind ik echt wel heel geslaagd.Dit kleurboek bevat 8 fraaie posters met de bekende katten van illustratrice FrancienVan Westering in de hoofdrol. Prachtige kleurplaten met veel details voor urenlang kleurplezier. Ga aan de slag met kleurpotloden, stiften of krijt en geef deze katten zelf kleur! Op de achterkant van elke tekening staat er iets leuks, persoonlijks op, dus echt wel de moeite om in huis te halen!

Er staan ingekleurde voorbeelden in het boek, één heb ik naar mijn eigen kleuren ingekleurd. De tweede heb ik proberen inkleuren zoals het voorbeeld, wat ik persoonlijk niet makkelijk vond!
Lovely cat : Deze kat heb ik niet ingekleurd zoals het voorbeeld, ik zal er mijn eigen versie van kleur in, en persoonlijk vind ik deze dan ook heel geslaagd. Hiervoor heb ik niets van techniek zitten toepassen. Voor deze mooie tekening heb ik gekozen voor de Lyra : Rembrandt polycolor kleurpotloden. Wat zijn ze echt levendig van kleur overgave in de tekening, het pigment lost zen kleur vanaf de potlood het papier raakt! Het papier zelf is van uitstekend kwaliteit, het is de dikte van een poster, dus je kan er ook al eens goed op gummen, zonder het papier te beschadigen. 

-----------------------------------------------------------------

Hello Kitty : Deze tekening heb ik proberen na te kleuren, dit ging echt niet zo goed! Ik ben uiteraard wel blij  met het resultaat. Deze tekeningen hebben veel tijd ingenomen, maar het is het zeker waard, dit kon ik niet kleuren in een paar uurtjes tijd, maar daar gaat het niet om toch? Het gaat erover dat men graag kleur en wat dan ook ik doe dit enorm graag! Voor deze leuke tekening heb ik de Bruynzeel kever blik erbij genomen, het is een glad soort papier, dus persoonlijk vind ik dat je meer druk moet steken op je potloden om een mooier effect te krijgen, en tot mijn spijt kreeg ik het niet mooi genoeg , dus heb ik achteraf zitten blenden met geurloze terpentine, dan was ik pas echt tevreden. Blenden met terpentine gaat heel goed, maak gewoon dat je genoeg tijd neemt om het even te laten drogen! -----------------------------------------------------------------

Ik heb een reden waarom ik geen tekening ingekleurd heb met stiften. Ik kleur niet graag met stiften en ik vind het papier niet geschikt om met stift te kleuren, maar dit is mijn mening. Ook heb ik eens geprobeerd op met mij Aquarel kleurpotloden één in te kleuren maar ik heb het moeten stoppen de overgang wil niet lukken , ik zal wel nog proberen de tekening te redden! Want opgeven staat niet in mijn woordenboek! Ik raad het boek zeker en vast aan, en zeker voor wie van katten houd, echt hele mooie posters!
-----------------------------------------------------------------

 Copyright © Kleurvitality
  Copyright © VBK


VBK : Facebook
meer info VBK : Website
VBK : Twitter